Това е новият модул Забележка за заглавката . Той може да се използва за съобщения от Cookie Law или за всякакви други съобщения, които може да се наложи да съобщите на посетителите си.

ФУРНИРОВАНА, ЛАМИНИРАНА ИЛИ БОЯДИСАНА МАСА

       За всички професионалисти в бранша разликата между мебели, покрити с ламинат, и такива, покрити с естествен фурнир, се вижда още на пръв поглед. За нетренираното око на клиентите обаче тази разлика е трудно доловима.
       Фурнирът е естествен материал. Той представлява много тънък лист дървесина (под 3мм), получен чрез паралелни срезове на предварително обработен дървесен труп. В зависимост от посоката на рязане и видът на дървесината, фурнирният лист има различен цвят и рисунък. Цветът може да се променя чрез лакиране или байцване, но рисунъкът е постоянен и се запазва независимо от цветовата обработка. Той е уникален за всеки фурнирен лист, тъй като  дори следващият срез от същия дървесен труп преминава през различни годишни пръстени и така се създава друг рисунък. Това придава невероятна красота на фурнированите мебели и внася топлина и уют в помещенията, където те са поставени. Фурнированите мебели са неразличими от тези от масив, но избягват недостатъците на масива - измятане, сцепване, чепове и т.н. Плотовете и краката на трапезния вариант са абсолютно еднакви на вид, защото са от един и същ материал, с една и съща обработка. В секцията с цветове сме показали няколко от възможните цветове (байцове) на доставчиците ни. 
Фурнир
Ламинат

Фурнирована маса

Ламинирана маса

Боядисана маса

Ламинатът се нарича още технически фурнир. Той не е естествена суровина, а се произвежда от меламин, PVC и др. синтетични вещества. По външен вид наподобява истинско дърво, като могат да му се придадат всякакъв цвят и рисунък, така че става близък до фурнира. За разлика от него обаче той не притежава природна уникалност  и е идентичен при съответната серия продукти. За сметка на това пък има висока степен на устойчивост и дълъг период на износване. В този случай краката на трапезния вариант се бядисват с боя по RAL или байц в зависимост от избраната плоча. Стараем се избрания цвят да е максимално близък до този на плочата, но все пак е възможно някой да открие разлика. Но такава разлика спокойно може да се приеме като пренебрежимо малка, тъй като краката са под плотовете и във всички случаи светлината пада върху тях по по-различен ъгъл.
       Боядисаната маса се прави от ПДЧ или MDF, като се шлайфа, грундира и боядисва. Боята е специална полиуретанова боя за мебели с втвърдител и покритието е с достатъчна устойчивост. Предимството е огромния брой цветове, който може да изберете от тук, и възможността за заобляне на ъглите. При изискване за висок гланц може да се използват автомобилни бои. Оскъпява масата с от 130 до 200 лева.
       Трудно е да се каже кое покритие е по-добро и е въпрос на лични предпочитания на клиента каква маса ще избере. Ако държите цвета на масата да е абсолютно еднакъв с останалите Ви мебели - разходете се до някой магазин, предлагащ горепосочените байцове, бои или ламинирани плочи! Всички вносители, производители и търговци твърдят, че показаните на монитора цветове могат и да се различават от истинските, и затова препоръчват посещение на техен магазин за избор от мострите им. Но досега не сме имали клиент, който да е бил недоволен от избора си на цвят по интернет.

КАНТИРАНЕ
       
ЗАОБЛЕНИ ЪГЛИ